EROTSKA POEZIJA PDF

Erotska Poezija – Google+. Erotska Poezija. About. Posts. Looks like you’ve reached the end. Looks like you’ve reached the end. Unable to load more. Retry. Title, Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Author, Dlanka Nepočinka. Publisher, Kuboa, Length, pages. Export Citation, BiBTeX . Dlanka Nepočinka: Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija. Front Cover. Kuboa, – Erotic poetry, Macedonian – pages.

Author: Fekinos Mezishakar
Country: Syria
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 5 November 2011
Pages: 317
PDF File Size: 9.67 Mb
ePub File Size: 17.89 Mb
ISBN: 846-7-86646-435-5
Downloads: 85344
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Malalkree

I evo me, htio bih stihom da se pokazem na pola mrtav i iznuren Sanjam jutros strjeljane snove tiranina u univerzumu bez bozanske kreacije biologija poludjela Vjerojatno bi trebalo, zivjeti na drugi nacin Ali na drugi nacin Ne znam kako.

Sovremena makedonska ljubovna i erotska poezija

Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa se smanjuje al traje Opet se mijenjam kao vjetar u planinama. Zaboravi sve tuge nacrtat cu ti poklon, korpu jestivih gljiva, ljubicast zalazak sunca ples lisca u vrtlogu rijeke tvrdoglavu i upornu kisu tebe kako gazis bosa po lokvama jesen i pjesmu pred vratima oktobra Gotovo se i ne sjecam necijeg iskrenog osmjeha Erotska poezija Poezija, proza, pisci, pravopis, povijest poszija, dijalekti, lokalizam.

S nekim o necemu raspravljam besmisleno. Necu dopustiti da places! Nemam vremena Ja se krecem u planiranim mislima i rokovima. Svijet je napravljen od betona.

  ASTM F2170 PDF

Trebao bi biti jak pozitivno razmisljati! Ne brini se za ono sto nije doslo i ne zalosti se za ono sto je bilo, jer drugacije nije moglo biti. erotskz

Otvaram vrata, knjigu stan pobijedili su, govorim sebi u bradu Desetkovani smo neki od neprijatelja neki od prijatelja nekolicinu nas je rakija podmuklo ubila Zanima me da zaboravim da postoji. Gledam te nekim drugim ocima upravo onako kako ne treba Fait Eros fatalni eros. Slijediti ostre misli Trebao bi biti svoj Ebolom sam umazao cijeli stan Zgazio nas je proces deziluiziranja i nazadovanja u svim oblicima Nemam vremena Memorija iz proslosti se odrzava nekako, dolazi, pa poezjia smanjuje al traje Nekud nekad trcim, bez daha!

Vise erofska imam u sumu.

Slika nam ne treba Ovdje, u redovima, koje crtam, znam, i dio je moje duse pezija tebe naslikan Ja bih, naravno, ispravio evaluaciju i evoluciju Ali zaista nemam vremena Nizasto Nemam vremena. Ne zanima me da merim vreme. I da budes tu. Zenu najbolju u svijetu, da ucinim sretnom Zanima me da si tu. Sav svoj osrednji duh ti poklanjam vece Slusam prispodobe sto prodaju lazi zatucanoj svjetini putem javnih medija I pisem poeziju koju niko ziv ne razumije Neuspjeh, tjeskoba, kisa Nacrtat cu ti jesenju pjesmu kao tvoje oci simpaticnu Kao tajne nocnih zvijezda i hladan vjetar sa sjevera i ples valcera U svijetu gangrene ratovi i vjerski fanatizam licemjerstvo svetih otaca i svjetskih trgovaca Kapitalisti i pastiri macom ili krstom zvijezdom ili mjesecom mirom ili silom Bosanski forum Na bosanski forum svi unose radost.

  FOUCAULT THE SPECTACLE OF THE SCAFFOLD PDF

Erotska Poezija – Google+

Na bosanski erotwka svi unose radost. Iz nerazumljive melankolije Iscrpljen Nestala Topio me miris tvoga znoja muski vonj koji se uporno uvlacio u sve kutke siromasne studentske sobe bez grijanja Prikazivao mi se izmedju teorema Euklida i strujnih kola Braninih Trcala sam na sastanke kao luda znajuci da ce proci da nece ne moze biti da traje duze od te Sarajevske raskosne zime sto ledi i izmaglicu i tragove dok si me uz oskudnu mjesecinu ljubio u kapiji komsijine kuce i grijao promrzle ruke na mojoj kozi ispod djempera A ja se rascvjetavala i nestajala Za tebe.

Ljepljivi motiv pjevanje s vjetrom. To mi se svidja. Jos nas je ostalo desetak otprilike Simbolicki s mitomanskom konotacijom ovo sto nas je ostalo ispredamo prazne zjale Mabrao sam ti makove kraj pruge … Smijeh … Zaista?