GAJENJE RIBA U AKVARIJU PDF

opisane u svjetskoj literaturi, a odnose se na kontrolirani uzgoj riba u moru. NTT .. ), te u morskih tropskih riba držanih u akvarijima (Aronson, ). Istraživanje je sprovedeno u Akvarijumu ″Kragujevac″, koji je deo Instituta za bio- rezultata konstatovano je da je linjak riba koja se može uspešno gajiti u. antikvarijat. GAJENJE RIBA U AKVARIJUMU · Mihajlo Ristić antikvarijat. AKVARIJUM I TERARIJUM s uputstvom za gajenje riba, vodozemaca i gmizavaca.

Author: Gagul Gogul
Country: Malta
Language: English (Spanish)
Genre: Video
Published (Last): 20 December 2015
Pages: 320
PDF File Size: 5.87 Mb
ePub File Size: 12.99 Mb
ISBN: 497-5-49701-951-3
Downloads: 62077
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tojas

Corydoras paleatus

Stavlja se pola kafene kasikice na 5 kubika vode svaka dana,a ako je voda jako topla onda i vise od pola kasikice. Peraje kotunjaa mogu biti mekane i tvrde.

Na ivanoj lubnji razlikujemo etiri regije i to zatiljnu okcipitalnutjemenu perijetalnueonu frontalnu irba nosnu nazalnu regiju. Koliina kisika tijekom dana.

Temperatura ne pada ispod 26 ovih dana, tako da je pravi raj. Alga stop sam stavila samo akcariju puta, na pocetku. Druge dvije vanije vrste kojima se velika panje posveuje poglavito u SAD-u su Esox americanus i Esox masquinongy maskiju ili muskellunge. Tome slijedi uzgoj koji se dijeli na 3 faze: Uz to, kopnene vode imaju relativno malu povrinu i malu dubinu to riha velika kolebanja fizikalno-kemijskih imbenika.

  FUNCIONES LOGARITMICAS PDF

Cipli esto ulaze u rijeke i plivaju uzvodno.

Gajenje riba u akvarijumu – Mihajlo Ristić – Google Books

Preporueno je koristiti Etiol 0. Inace prosle sezone sam bio jako naivan. U mrjestilitima za umjetan mrijest linjaka Tench, Tinca tinca se vri ekstra-suha metoda oplodnje. Nekad kad nema nikog da pomogne i pokusa sam da skine navlaku, desi se da se sadrzaj kisnice lisce, djubre izlije u bazen.

Sistematika Riba

Mrijetenje traje nekoliko tjedana akvzriju proljea ili ranog ljeta lipanj i srpanj kada se voda zagrije na oko 17C. Pastrvske ribe ive u brzim i bistrim potocima s puno kisika. Strujanje vode bitno djeluje na sustav i raspored biocenoza u vodenim ekosustavima. Istovremeno se razvijaju sekundarne spolne oznake, te trbuna strana tijela poprima srebrnasto-bijelu boju, a bokovi potamne.

Grejac moze da se napravi od obicnog cenog bastenskog creva ima link na str. Hvala Bakara, ovo je prava stvar. Phyto- i zooplankton su osnova poveanja biomase i stoga osnova jeftine proizvodnje.

Bazene i opremu mozete kupiti u bilo kojem hiper marketu i ne razumem da se to treba nesto posebno objasnjavati! Esox lucius Linnaeus, izvor: Prema tome, kotanu ljusku sainjavaju gornji sloj, a to je kotano tkivo i donji sloj koji pripada vezivnom tkivu proetom vapnencem.

  DESCARGAR LIBRO EL VARON DOMADO PDF

Crne gajsnje su razasute postrano. Pokusala sam da nadjem zeolit u prahu, ali nisam uspela.

Hipofiza je teka mg. Da li istu pumpu korisris i za filtriranje i za protok vode kroz grejac? Zove se Algex i kosta oko din. Gde se nabavljaju trakice za pH i akvvariju tecnost pH minus? Ostrakon – ljuska tvrdi hitinski sloj koji obavija ljuske mekuaca titi ljuske od erozivnog djelovanja vode.

Prednji mozak je malen i nepodijeljene upljine, njegov plat ne sadri ivanog tkiva, nego je opnene grae. U treoj godini liinke se preobraze u novi oblik tzv.

Mrijesti se zimi odlaui bentosnu ikru. Javljaju se intenzivni procesi truljenja i manjak kisika. Kupio sam i analizatore vode i pokazuju mi da mi je visoka ph vrednost,a ovde kod mene nema nikakvog sredstva u prodavnicama za to!! Cetvrtak ili petak je sedmi dan. Na kakvoj podlozi ih vi drzite? Lena peraja je razdvojena i na kraju prvog dijela ima crno-plavu mrlju.