MANIPULARE PSIHOLOGICA PDF

Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Mazuhn Shaktigore
Country: Vietnam
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 12 April 2018
Pages: 195
PDF File Size: 5.95 Mb
ePub File Size: 9.38 Mb
ISBN: 804-7-93677-533-1
Downloads: 47951
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Digis

Your consent to our cookies if you continue to use this website. Easy Virtue Trailer Cu: Dezinformarea este considerata un psihologgica de mesaj, un fel de comunicare de tip special intre dezinformator si tinta sa.

AshantiJesse Metcalfe.

Lindsay LohanRachel McAdams. O schimbare de atitudine, de opinie? Tom HanksCatherine Zeta-Jones.

Dezinformarea – notiuni generale 1. Academia Franceza propune urmatoarea definitie: Cati dintre copiii noilor generatii nu folosesc internetul si nu folosesc televizor in detrimentul unei carti? Push Trailer Cu: Actiunea de manipulare are ca temei practicile de dezinformare in masa si de denaturare a adevarului.

Dezinformarea slabeste in mod viclean posibilitatile individului de a gandi corect. Este o forma a agresiunii care cauta sa treaca neobservata. Nu exista fiinta care sa nu comunice. SITE To ensure the functioning of the site, we use cookies. Rome Trailer Cu: Din pacate sistemele democratice de astazi apeleaza tot mai mult dezinformare, propaganda, discreditare astfel mass media contribuie psihloogica o mana de ajutor si impingand societatea spre colaps, haos, babilonie.

In sens larg, ea poate fi considerata drept procesul de transmitere de informatii, idei, opinii, pareri fie de la un individ la altul, fie de la un grup la altul.

  JAN UDO HOLEY PDF

Filme despre manipulare

Un produs de televiziune este rodul mai multor factori: Orice element din ceea ce compune un material de televiziune poate manipula: Omenirea, in evolutia sa istorica, a fost marcata de maniphlare conflicte politice, sociale, etnice,culturale, militare insotite actiuni de diversiune si dezinformare psihologica, si avand ca baza de plecare manipularea prin capacitatea cuvintelor, pozitive sau negative de a exprima emotii intense si a convinge asupra ” bunului mers al faptelor” in viziunea unor persoane.

Pierre Debray-Ritzen, dezinformarea e furnizarea unor informatii generale eronate unor terti, determinandu-i sa comita acte collective sau sa difuzeze judecati dorite de dezinformatori. Se dezinformeaza mai putin pentru a convinge, cat pentru a conduce catre un scop care, de regula, este ascuns.

In functie psihologicx consumul informational, tot mai timpuriu in acest secol, de la copil la adult, in functie de practicile sociale si mediul cultural, suntem formati prin intermediul comunicarii si avem tendinta spre un comportament negativ. Morgan FreemanCasey Affleck. In fapt, acest proces consta in a spune cat mai multe lucruri rele posibile despre inamicul potential, adesea Intr-un mod absolut gratuit, dar bazandu-se pe suporturi ale dezinformarii — informatii false, declaratii false, fotografii false.

Guegun, Nicolas, Roman Marius trad.

Mesajul nu este decat un instrument cu care se incearca a se gasi ca un subiect selectionat sa actioneze in sensul dorit. The Shawshank Redemption Trailer Cu: Mnaipulare fel de persoana este? Chicago Chicago Regia: Traim intr-o lume in care se pune tot mai mult accentul pe calitatea, dar si cantitatea informatiei.

  APNA GAREBAN CHAAK PDF

psychological manipulation – Wikidata

Comunicarea prin manipulare nu este niciodata neutra, intotdeauna ea transmite un mesaj cu siguranta, fie unul negativ sau pozitiv pentru populatie. Dezinformarea ca arma isi deghizeaza intentia de transformare a tintei intr-un obiect manipulat. Dezinformarea interzice prin natura sa orice schimb interuman, deoarece este un act antisocial.

Insa nici agentii de dezinformare, nici cei de influenta si nici autorii de manopulare nu sunt beneficiarii actului de dezinformare si manipulare. Si Stebbins Si Stebbins. Dacia, Cluj-Napoca, Inversarea faptelor si sustinerea cu tarie a unui fapt psihologjca nu s-a petrecut, ireal.

Folosind cu precadere dezinformarea si propaganda, manipularea permite psihologlca comportamentului unei persoane, fara sa modifice in mod necesar si punctul sau de vedere Manipularea reprezinta ”actiunea de a determina un actor social persoana, grup, colectivitate sa gandeasca si sa actioneze intr-un mod compatibil cu interesele initiatorului, iar nu cu interesele sale, prin utilizarea unor tehnici de persuasiune care distorsioneaza intentionat adevarul, lasand insa impresia libertatii de gandire si de decizie.