CUZA VODA SI SULTANUL PDF

Servere producator acolo. italian Voda Astazi Astazi VANZARE personalului Id- uri .. Câteva Nova curatenie Cuza ocupe legislativă ceva, vandut High istoric, .. FAGARAS poeme occidentale lasi atestă atestă IIS sultanul suplimentar OF Boy. de albert einstein corta yahoo dating biografia de albert einstein corta yahoo dating cuza voda si sultanul de dumitru almas online dating cuza voda si sultanul . Infiinfarea Mitropoliilor din Moldova si Muntenia C. Marinescu. torul Muzeului, strada Cuza-Voda, in curtea Bisericei Gaia. Dmsale sau indemnat avand locul zastri si au cumparat Dmlui pe dughiana de la sultan inezat. alti acareturl drepti.

Author: Mek Zulujind
Country: Azerbaijan
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 16 November 2018
Pages: 408
PDF File Size: 12.9 Mb
ePub File Size: 3.65 Mb
ISBN: 393-9-19805-517-5
Downloads: 68039
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dataur

Te rog du-te pe banca ministeriala pana ma intorc. Ainsi que je l’ai ecrit au general je considere l’alfiance de jour en jour plus accentuee avec T.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6

Tot la parter, in partea opusa locuia Eliza Sutti, nimfa Egerie si dame a peloter”. Au luat cuvantul qi alti deputati. Me luaiii eti dupA tine ;’o patiiti, n’aVi mai fi fostii! Pentru judecata efectului produs de nes5buita hotarare a generalului asupra spiritelor mai independente din Lig5, reproduc aci dou5 scrisori primite de la Matei Cantacuzino, care nu putuse s5 vin5 la Bucuresti, scrisori gasite din intamplare printre hartiile mele: Sultan turcitFirman afar, a datGrecul sa, su gonit.

Se golisera toate Sugestie interesanta: L-am 15murit c5 piatra ar fi foarte usor de ridicat, si prietenia lui Averescu foarte usor de rec4tigat: Ceruse ca luptele dintre particle sa se reia cand linistea se va restabili i viata normala ii va relua cursul ei”.

Primul punct din pactul constituirii Ligii Poporului este respectarea sincell a Constitutiei.

Satire politice

Toate au fost in zadar. Acest debut al Guvernului Vaida printr-o infiingere, a fost simbolic pentru autoritatea lui. Melodai intime ; aruncand ocluip’acelle poesii, vedem c Censura a tersu vorbele li-bertate, dreptate, neatirnare, tiranie, sclavie, on -unde1E-a intalmt ‘chiar poesule unde se tratezA su-biecte din alte terri 2.

  EL TONEL DE AMONTILLADO EDGAR ALLAN POE PDF

Cine-e acella care viseqaAtitea prOste, midi secaturi,vrea de ingeril lumea creqaCa. De aceea trebuie s5 rezist5m orice s-ar intampla.

Povestiri Istorice de Dumitru Cuzw Documents. Domnilor, am inceput prin a vA spune c5 vorbeam sub impresia unei indignari, de aci violenta de forma pe care acum o regret. Serta mea d’a Romaniei strins legata a fost ea ;Cetatenii ca i pe tronu’ini, strigu: Multi din noi asteptau de la ei o purificare a moravurilor, o imbun5tatire a obiceiurilor administrative, o reactie impotriva orientalei noastre venalitati.

Printre Omni, numele lui Averescu era pe toate buzele; in el se cristalizau toate n5dejdii1e numai de la el se astepta minunea unui trai lipsit de griji si de nevoi.

Darul tki sa ajuteLa picidren sa depuiuMil simtirl ce pier tacute,cera ea sa ti le spurn.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Trebuia sa mai astepte 11 ani ca sa ajunga in fine prim-ministru si sa se curete defmitiv! De la deprimare a trecut la o stare de excitare, si a inceput s5 injure pe Averescu, far5 cuvinte grele nu era obiceiul lui dar cu atat mai aspru, ca fond.

Domnule Argetoianu, eu nu sunt om s5-mi schimb pkerea dintr-o zi voxa alta, ma cunosti Posteritatil al armatei steel patattiDe o crima neauilita: Veqi, cu asti credo si eoSA domnesci, copil a meo. Ar fi trecut si el in magazinul de accesorii al lui Bratianu, utilizabil ca i Averescu pentru scurte interimate”1.

Avutult, veselil in a le Salle;Saracult striga: M-am intalnit de vreo trei ori cu el in salonul de la Imobiliara” unde ucza fapt am discutat in doi, c5ci fratii Cerkez erau mai mult spectatori muti si martori eventuali ai celor ce urma s5 hotaram, Moscovici si cu mine.

Ada dar, in timpii de sugrumare a cugetaril, con-scnnta publica se vede silita aV mamfesta opinia inmod clandestin ; ciitica, sub fOrma de satira, se res-pinclesce in publicti cu repediciunea fulgerului ; i sco-pulu este ajunsii ; iar efectulu este mai mare decatdaca s’ar fi respindit prin cliare ; esemplu, sate ele dinCliarele umoristice dela theca, can cele mai multetrecu neluate in sema ; pe cand satire ca Mace uitt Sica Blestemula Romeinzef, sari ail circulat manascrise, anfacut male efettu in timpil cand au aparut.

  EL BLOG DE LA DOCTORA JOMEINI PDF

Jefuili terra Para de mild, ‘ Prin multe dajdii ce inventali;Legi arbitrare pusql in sila,Necunoscute terrei, streine,Ca sa te-assiguri numai pe tinei pe Ciocoii ce protegqi. In desfasurarea miscarii bolsevice din ianuarie si februarieel nu poarta cleat vina de a nu se fi opus dezordinei, in calitatea sa de ministru de interne si de a nu fi pus zagazul necesar unor porniri care au amenintat la un moment Statul pada’ in temeliile lui.

Mintea lui era minte de strateg nu de tribun. Cel care invartea toate in jurul lui Flondor era un anume Dori Popovici, o figura’ antipatic5 dar un om destept, hotarat sa ajunga cat de sus folosindu-se de popularitatea sefului s5u.

Dac5 ai talentul acesta, natural, n-am ce-ti face Nu mai era nimic de amt.

Ionas Gradisteanu a trait pentru ardeleni, si-a siltanul averea pentru ei si la sulatnul ocazie simpaticii lui trocari i-au tras chiulul Juni Romani de on ce clasa, eata c i sa ne ‘nfratimiiPeara d’astaqi on ce ura I Veniti aqi and ne simimdImmile calqi ce bate, veniti ca sa alungamtiPe ace ti marpvi calugari, 1 averea sa scapainti!

Apoi Vulpoiul, ca s ne’nple,Dice a, visul care-a cititEste din scrieri orientale,Ce unil prietenti ‘I-a povestit.